Vérkép

A zöld búzafű lé tápanyagainak jelentős része képes megakadályozni a rákos megbetegedések kialakulását, de nagyban elősegítik a már kialakult rák gyógyulását is. A búzafűlé az egyik olyan étrend-kiegészítő, mely biztosítja a rákos betegek számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, illetve egészségügyi előnyöket is szolgáltat e betegséggel szemben. Természetesen mielőtt fogyasztani kezdjük, fontos, hogy konzultáljunk kezelőorvosunkkal használatát illetően.
 

Mi is az a búzafű?

A búzafű nem más, mint egy növény, amit lé, tabletta, kivonat formájában vagy tinktúraként használunk. Már évszázadok óta jelen van a népi gyógyászatban, ahol a cystitis, a köszvény, a székrekedés, a krónikus bőrbetegségek kezelésére használják. Az American Cancer Society szerint ez az anyag nagy mértékben képes erősíteni az immunrendszert, megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól, elpusztítja a káros baktériumokat és képes arra is, hogy visszaszorítsa a rákos sejteket. 
 

A búzafű és a vérkép

A daganatos betegek a kemoterápia után tapasztalhatják az úgynevezett myelotoxicitást, ami abnormális szintű mérgezést jelent, ami jelentősen veszélyezteti az immunrendszert. A búzafű képes arra, hogy növelje a fehérvérsejtek számát, így csökkentve a myelotoxicitást. Egy 2007-es tanulmány megállapította, hogy azoknál a mellrákos betegeknél jóval alacsonyabb volt a myelotoxicitás és a gyógyszerek iránti igény, akiknek a fehérvérsejtszámuk normális volt. A búzafűvel tehát ki lehet küszöbölni a kemoterápia káros hatásait, sőt, kemoterápia alatt is érdemes fogyasztani, mivel csökkenti a hányingert és az egyéb rosszulléteket.
 

A búzafű és a tápanyagok

Amikor a rákos beteget kezelni kezdik, szervezetének még több tápanyagra, vitaminra, ásványi anyagra van szüksége, hogy ne gyengüljön el teljesen. A búzafű ezért kiváló a kemoterápia alatt is: C-, E-, K-vitaminban, B-komplexben, vasban, kalciumban, magnéziumban, szelénben, aminosavakban igen gazdag. E felsorolt vitaminok antioxidánsok is egyben, így védik a szervezetet a szabad gyökök okozta károsodásoktól és csökkentik egyes betegségek kockázatát. 

Búzafüves étrendkiegészítők

BioMenü Caledio Búzafűpor 250 g

BioMenü Caledio Búzafű por 250 g

A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!