K-vitamin

A búzafű termesztése úgy történik, hogy a búza magjait egy hétig vízben csíráztatják. Az emberek ezt a friss hajtást általában ital formájában fogyasztják frissen préselve, vagy étrend-kiegészítők formájában, mivel nyersen a túl sok rostja miatt nehéz lenne megrágni. A búzafű rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között K-vitamin is nagy mennyiségben fordul benne elő.

búzafűlé

Mi is az a K-vitamin és mire jó?

A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami szükséges a csontok egészségéhez és elősegíti a véralvadást is. Általában a sötétzöld leveles növényekben találjuk meg nagy mennyiségben, melyek klorofillt tartalmaznak, így ezek a legjobb K-vitamin források is. Maga a klorofill is tartalmaz K-vitamint. A nőknek naponta legalább 90 mcg K-vitamint kellene elfogyasztaniuk, a férfiaknál ez a szám 120 mcg napi szinten.

Búzafű és K-vitamin

A búzafű elegendő K-vitamint tartalmaz a National Institutes of Health szerint ahhoz, hogy a szükséges mennyiséget fedezni tudjuk a segítségével. Arra azonban fokozottan oda kell figyelni, hogy a túl sok K-vitamin veszélyes módon léphet kölcsönhatásba a véralvadásgátló gyógyszerekkel, mivel kioltják egymás hatását. A búzafű K-vitamintartalma egyébként magas klorofill-tartalmának köszönhető.

Biztonság

Vannak, akik fejfájást vagy hányingert tapasztalhatnak a búzafű elfogyasztása után. Allergiás reakciók is felléphetnek, mint például duzzanat a torokban vagy csalánkiütés. Ezek a mellékhatások azonban igen ritkán jelentkeznek.Nyersen sose fogyasszuk, mivel nagyon sok szennyeződés és baktérium megtapadhat a fűszálon, így inkább válasszuk a feldolgozott terméket, ami garantáltan tiszta és biztonságos.

A búzafűlé tartalmaz: vitaminokat (A, B-komplex, C, E, K,), ásványi anyagokat (kalcium, vas, magnézium, foszfor, szelén). Ezeket a tápanyagokat megtaláljuk a brokkoliban, a sárgarépában, a tejben és a tésztákban.

Búzafüves étrendkiegészítők

Bio Zöldbúzafű-koktél750 ml (Dr. Steinberger)

Bio Zöldbúzafű-koktél 750 ml (Dr. Steinberger)

A termék kifejezetten csak üzleteinkben vásárolható meg! A termék házhozszállítása törékenysége miatt nem lehetséges!

Ár: 2495 Ft
Megnézem

BioMenü Caledio Búzafűpor 250 g

BioMenü Caledio Búzafű por 250 g

A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.

Ár: 1895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!