A búzafűlé és a cukorbetegség

A cukorbetegség egy olyan anyagcsere probléma, mely során a tápanyag nem megfelelően alakul át energiává, vagy a sejtek nem képesek azt felhasználni. Legtöbbször az inzulintermeléssel vagy a szervezet inzulinrezisztenciájával van a gond. Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, ami kulcsszerepet játszik a vércukorszint szabályozásában. A cukorbetegség idős korban a túlsúly és a magas vérzsír szint miatt is kialakulhat.

A búzafű vagy tudományos nevén a Triticum aestivum természetes forrása a vitaminoknak (C, E, K, B-komplex), az ásványi anyagoknak (kalcium, vas, magnézium, szelén), az aminosavaknak és a klorofillnak - ezért lehet a búzafűlevet gyógyászati célokra is felhasználni.

A népi gyógyászatban

Mivel a búzafű gazdag értékes tápanyagokban, ezért ezt a növényt több célra is kiválóan fel lehet használni. A népi gyógyászatban már évszázadok óta jelen van és legtöbbször az immunrendszer erősítésére, a vastagbél méregtelenítésére, a cukorbetegség és a rák kezelésére használták. 

Kutatások

A búzafűlé határozottan javítja a glükóz és a lipidek szintjét a vérben, így hatékonyan alkalmazható a cukorbetegség kezelésében is - állítja egy kutatócsoport, melynek tanulmánya 2009 decemberében jelent meg a Journal of Herbal Medicine and Toxicology magazinban. A vizsgálat során 30 önkéntest vizsgáltak két csoportra osztva. Az egyik csoport minden étkezéshez fogyasztott búzafűlevet, a másik nem. A kutatók azt találták, hogy már 15 g búzafű is jelentősen csökkenti bizonyos élelmiszerek glikémiás indexét így javítva a vér glükózszintjét. Michael M. Murray azt írja Küzdd le a diabéteszt természetesen című könyvében, hogy a búzafű hatékony szer a cukorbetegség kezelésében.

Biztonságosság

A búzafű teljesen biztonságos és jól használható. Mellékhatásokat csak ritkán produkál: enyhe hányinger vagy fejfájás jelentkezhet kezdeti használata során. Az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki, de ez rendkívül ritka.

Búzafüves étrendkiegészítők

BioMenü Caledio Búzafűpor 250 g

BioMenü Caledio Búzafű por 250 g

A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Vélemények (1)